O nama

Tvrtka ELVI d.o.o. osnovana je 1993. godine sa sjedištem u općini Bukovlje, pored Slavonskog Broda. Registrirana je u Trgovačkom sudu Slavonski Brod. Tvrtka se u početku bavila održavanjem energetskih i industrijskih postrojenja, te  automatiziranih proizvodnih linija. Uz poslove održavanja tvrtka je razvijala i proizvodila elektroničke releje za industrijske potrebe. Od trenutka osnivanja pa sve do danas djelatnici tvrtke uključeni su na stručnim poslovima održavanja, ispitivanja i modernizacije Nuklearne elektrane Krško. Radi strogih zahtjeva QA sustava u NE Krško, tvrtka ELVI je 1994.g. uvela dokumentirani sustav osiguranja kvalitete prema američkom zakonu za osiguranje kvalitete na nuklearnim elektranama  10CFR50 Apendix B, a kasnije i prema ISO 9000 seriji standarda. Sustav kvalitete uključen je u sve djelatnosti i procese tvrtke, od ugovaranja, projektiranja, nabave, ispitivanja i dokumentiranja, čime nastojimo održati visoku kvalitetu svojih usluga ne samo u NE Krško nego i u drugim područjima rada.

Od 1995.g. tvrtka se počela intenzivnije baviti  ispitivanjima elektrotehničkih instalacija, te poslovima stručnog nadzora i izrade tehničke dokumentacije.  Od tog vremena izrađeno je više od 20 projekata škola i školskih dvorana, više projekata bolnica i poliklinika, velikih i manjih kotlovnica, desetak benzinskih postaja, više trgovačkih centara, te više stotina stambenih i drugih građevina. Na većini građevina smo provodili i stručni nadzor, te mjerenjima i ispitivanjima provjeravali kvalitetu izvedenih radova. Od strane Hrvatske komore arhitekata i inženjera u graditeljstvu Branko Vidaković ing. el. upisan je 1999.g. u imenik ovlaštenih inženjera elektrotehnike, čime je stekao pravo za obavljanje poslova projektiranja, konzaltinga i nadzora iz područja elektrotehničke struke.

U tvrtki je sada zaposleno 5 djelatnika od kojih je 4 sa visokom ili višom spremom, te dva sa srednjom stručnom spremom.

 

Od značajnijih poslova koje je tvrtka obavila su:

  • Stručni nadzor, kao kooperant IGH, na izgradnji autoceste Zagreb – Lipovac (COKP, naplatne kućice, komunikacijsko umrežavanje i sustavi signalizacije).
  • Projektiranje i stručni nadzor stotinjak građevina na obnovi Vukovara,
  • Projektiranje i stručni nadzor osnovne i srednje škole u naselju A.Hebrang Sl. Brod,
  • Projektiranje i stručni nadzor Beninskih crpki i pretakališta naftnih derivata (Tifon, Ina, i drugi)
  • Projekti industrijskih hala i postrojenja (ĐĐ TEP, EKOMA, SPIROFLEKS, ARES…)
  • Projekti i nadzor trgovačkih centara (Pevec, Konzum, Fis, Color, Lidl )
  • Remonti i modernizacija NE Krško od 1993 do 2016.g.
  • Izrada projekata, elaborata i druge dokumentacije za više od 200 Fotonaponskih elektrana, te testiranje i puštanje u rad više od 100 elektrana u periodu 2011-2016.g.

 

U cilju održavanja visoke kvalitete naših usluga prema korisnicima, svi zaposleni su uključeni u trajni proces školovanja i usavršavanja, kako u tvrtki tako i od strane vanjskih institucija. Kod izrade projektne dokumentacije koristimo Licencirane programe: Eplan P8, ZW Cad, MS Office 2010, PV SOL 5 i druge, a kod ispitivanja najkvalitetniju MTE opremu.